Fizioterápiás kezelések

Vízi torna
Mivel vízben könnyebb a mozgás, így a vízi torna gyakorlatokat azok is tudják végezni, akiknek a szárazföldi gyógytorna nehézséget okoz. Hasonló gyakorlatok végezhetők vízben is, mint szárazon. Izomerősítő, átmozgatja az izületeket.

Gyógytorna
Segítségével megőrízhető a mozgásszervek épsége, illetve helyreállítható azok működése. A megfelelően végzett gyakorlatok csökkentik a fájdalmat, hosszú távon a leghatékonyabb kezelési mód mozgásszervi panaszok esetén.

McKenzi módszer:
A gyógytorna egy speciális fajtája gerincproblémák esetén. Előzetes diagnosztika és panasz elemzés után kezdődik meg a kezelés. Gyakorlatai nem bonyolultak, a hangsúly az ismétlésen van.

Súlyfürdő
Dr. Moll Károly, hévízi orvos találmánya. A  víz alatti kezelés célja, hogy nyújtsa a gerincoszlopot. Fájdalommentes kezelés, melynek során a beteg nyaki, vagy/és hónalji felfüggesztéssel, és derékra vagy bokára elhelyezett súlyokkal, vagy azok nélkül  lóg a medencében.

Elektroterápia
A gyógyítás legősibb ága. A kezelés fizikai energia felhasználásával történik.
- A TENS az idült fájdalom csökkentésére szolgál.
- A szelektív ingeráramot az idegsérülés vagy tartós mozgáshiány miatt gyengült izom erősítésére használják.
- A diadinamikus áram, galvánkezelés hatására a testrészen javul a vérkeringés, csökken az izomfeszülés, enyhül a fájdalom.
- Az iontoforézis segítségével gyógyszerionokat lehet bejuttatni a szervezetbe, melynek előnye, hogy közvetlenül a fájdalmas helyen hat.
- Az interferencia fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, anyagcserejavító, keringésfokozó hatású.
- Az ultrahangkezelést elsősorban szövetlazító, keringésfokozó hatása miatt alkalmazzák a gyógyításban.

Parafangó pakolás
Meleg hatású kezelés. A parafangó gyógyiszap és paraffin keverékéből áll. Előnye, hogy könnyebben eltávolítható, ill. lemosható, mint a sima iszappakolás. 40 Celcius fokra felmelegítve helyezzük a beteg testrészre. Javítja a vér - és nyirokkeringést (ezáltal cellulit kezelésre is kiváló), fájdalomcsillapító, méregtelenítő hatású.

Gyógymasszázs
Alkalmazása elősegíti az izületi mozgások felszabadulását, ellazítja a sajgó izmokat. Serkenti a keringési - és anyagcserefolyamatokat. Fájdalomcsillapító, stresszoldó hatású.

Víz alatti vízsugármasszázs
A kezelés kádban, úgynevezett tangentor készülékben történik. A kezelő vízsugárral, nyomásának szabályozásával és annak fokozatos emelésével masszírozza, ellazítja az izmokat. Hatására javul a vér - és nyirokkeringés, fokozza az anyagcserét, ezáltal méregtelenítő hatású.