Gyógyászat

 

A Várkertfürdő 1500 négyzetméteres, modern orvostechnikai eszközökkel felszerelt gyógyászatán a pápai gyógyvíz adta lehetőségeket kihasználva reumatológiai, ill. mozgásszervi rehabilitációs szakrendelés működik.
Az épület főbejárata a stadion felőli oldalon található, s a sportcsarnok mögött kiépített úton közelíthető meg, de közvetlen összeköttetésben áll a termálfürdővel is. Az épület földszintjén található az információs pult, az orvosi rendelők, a tornaterem és a medencetér, melyben három gyógyvizes medence - tornamedence, súlyfürdő medence és pihenőmedence - szolgálja a betegek gyógyulását. Az emeleti térben kaptak helyet a különböző kezelőegységek, így a masszázs, a parafangó, a sószoba, és itt zajlanak a tangentorkád-, galván-, glisson- és fizikoterápiás kezelések.
Az öltözők, zuhanyzók és egyéb kiszolgáló helyiségek az épület földszintjén kaptak helyet.

WEBSÉTA

A Várkertfürdő gyógyszolgáltatásainak különlegességét az adja, hogy a modern terápiák és orvostechnikai eszközök alkalmazása mellett a pápai gyógyvíz jótékony hatását is kihasználva zajlik a gyógyító munka: kezeléseinket gyógyvízben végezzük.

> Gyógyvíz összetétel

Gyógyvizünk gyógyító hatást fejt ki a következő betegségek esetén
    Osteoporosis
    Krónikus ízületi gyulladások, ízületi elváltozások
    A gerinc krónikus megbetegedései
    Krónikus idegfájdalmak, ideggyulladások
    Bénulások
    Izomfájdalmak, csontsérülések, csonttörések
    Sportsérülések utáni állapot
    Ortopéd műtétek és endoprotézis műtétek utáni kezelések
    Visszérbetegségek meghatározott problémái

Ellenjavallatok
    Gyulladásos megbetegedések
    Rákos megbetegedések, rosszindulatú daganatok
    Keringési problémák, magas vérnyomás
    A központi idegrendszer súlyos megbetegedései
    Fertőző betegségek
    Terhesség  

 

> Fizioterápiás kezelések

 

Gyógyászatunkon lehetőség van magánrendelésre, OEP által teljesen támogatott, illetve OEP által részben támogatott fürdőgyógyászati szolgáltatások igénybevételére.

A gyógyászati kezelések széles skáláját kínáljuk: vízi torna, gyógytorna, súlyfürdő, fizikoterápia, parafangó pakolás, gyógymasszázs, víz alatti vízsugármasszázs.

Bővebb információ: 06/89/512-616